Tuinontwerp

Bij het ontwerpen van uw tuin streven wij ernaar om aan al uw wensen te voldoen, in harmonie met uw woning en de omgeving. Om het beste resultaat te behalen, houden wij rekening met belangrijke aspecten zoals de bezonning, grondsoort en het gemak van toekomstig onderhoud.

Al deze aspecten vormen samen de basis van een uniek en op maat gemaakt tuinontwerp, inclusief een gedetailleerd beplantings- en verlichtingsplan. Daarnaast denken wij graag met u mee over de materiaalkeuze, eventuele plaatsing van een robotmaaier en de juiste tuinafscheiding. Zo kunnen we uiteindelijk een tuin realiseren waar niet alleen u als klant, maar ook wij als hoveniersbedrijf trots op kunnen zijn.

Aandachtspunten bij een tuinontwerp

Beplanting en materiaal

Wij ontwerpen uw droomtuin met oog voor detail. Van beplanting tot harde materialen, houten toepassingen en kleur het hele jaar door. Duurzaamheid is belangrijk voor ons, dus waar mogelijk hergebruiken we beplanting of materialen. Waterelementen zoals fonteinen en vijvers voegen extra sfeer toe aan uw tuinontwerp.

Grondsoort en bezonning

Bij het ontwerpen van uw tuin houden wij rekening met de grondsoort en bezonning. Op basis daarvan selecteren wij de juiste planten en bemesting. Daarnaast plaatsen wij terrassen op de juiste plekken, zodat u zowel in de zon als in de schaduw kunt genieten van uw tuin.

Afmetingen en hoogten

Door het inmeten van de bestaande tuin, het bekijken van de omgeving en het opmeten van hoogten in verband met grondwerk, zorgen wij voor een tuinontwerp dat perfect past bij uw woning en omgeving.

Gevelindeling

We kijken naar de omgeving en gevelindeling om het ontwerp te laten aansluiten bij de omgeving en architectuur van de woning. We houden rekening met de bestaande elementen, zoals bomen, heggen, gebouwen en paden om tot een harmonieus ontwerp te komen.